Tilbage
 

Om træskibssejlads

 Træskibssejlads


Skonnerten Meta sejler ture fra fem havne i Det sydfynske Øhav. På øturene lægger skibet til på enten Skarø, Drejø, Strynø eller Korshavn, hvor der er en lille times ophold. Nok til at gå en tur på øen eller tage en dukkert. Hver aften sejler skonnerten en to timers solnedgangstur, hvor gæsterne er velkomne til at tage madkurven med. Drikkevarer købes om bord. Se mere under Køb en Oplevelse

 

Hvis du er mere til aktive oplevelser, kan du hurtigt lære, at sejle en smakkejolle. En smakkejolle er en lille jolle, som blev brugt til at transportere gods og dyr rundt mellem øerne - kvæg mellem gårdene, varer fra den nærmeste by eller måske folk rundt til fester.  

Smakkejollen kunne fås i flere forskellige størrelser og blev lavet af en bådebygger eller en dygtig håndværker. Jollen er let at kende på sine firkantede sejl.

Øhavets Smakkecenter på Strynø viser en fin udstilling af smakkejoller og andre små fartøjer. Her kan man også lære at sejle smakkejolle og leje en båd til korte eller lange ture.