Tilbage
 

Børnevenlige attraktioner

Øhavets Smakke- og Naturcenter

"Over ø og hav" - ny udstilling på Øhavets Smakke- og Naturcenter, Strynø

I 2016 er åbnet en ny udstilling om Øhavets natur og kulturhistorie: "Over ø og hav" på Øhavets Smakke- og Naturcenter, Strynø. Kom ind og bliv inspireret til at gå ud for at opleve Strynø eller resten af Det Sydfynske Øhav. Prøv Kys Frøen aktiviteter.

 

Øhavets Smakke- og Naturcenter

Strynø Brovej 12, Strynø

5900 Rudkøbing

Tel. +45 5098 1306

www.smakkecenter.dk

 

Naturama

Naturama leverer moderne naturhistorie til børn og voksne. Et besøg på Naturama skal være en totaloplevelse: Først "svømmer" du rundt mellem hvaler. Så klapper du bjørnen. Og til sidst stirrer du havørnen dybt i øjnene.

 

Naturama er en sammenskrivning af ordene Natur og Drama. Navnet beskriver dermed museets ambition om at oplyse, fascinere og underholde.

 

Naturama
Dronningemaen 30
5700 Svendborg
Tel. +45 6221 0650
www.naturama.dk

 

Koldkrigsmuseum Langelandsfort

Langelandsfort byder på lige store oplevelser for både børn og voksne: Et stort militært anlæg med rigtige jagerfly og kanoner, som man gerne må røre ved og en ubåd, som man kan komme ned i. Museet er et unikt kulturhistorisk levn fra den kolde krigs tid.

 

Museet ligger i naturskønne omgivelser, hvor den medbragte madpakke kan indtages, mens man nyder den pragtfulde udsigt over Østersøen.

 

Koldkrigsmuseum Langelandsfort
Vognsbjergvej 4B
5935 Bagenkop
Tel. +45 6256 2700
www.langelandsfort.dk

 

Marstal Søfartsmuseum

Marstal Museum råder over fire bygninger med mere end 30 udstillingslokaler, hvor søfarten er rigt repræsenteret. Her findes over 200 skibsmodeller, 130 flaskeskibe, flere hundrede skibsportrætter og meget mere.

 

Det er dog ikke udelukkende søfart, du finder. Museet er også et hjemstavnmuseum, og publikum kan komme på en lille "byvandring" og opleve righoldige samlinger af gamle dragter, fajance, husgeråd og malerisamlinger.

 

Marstal Søfartsmuseum
Marstal Maritime Museum
Prinsensgade 1
5960 Marstal
Tel. +45 6253 2331
www.marmus.dk

 

Egeskov Slot

Egeskov Slot er Europas bedst bevarede renæssance-vandborg, dvs. en borg der står på pæle i vand, et rigtigt eventyrslot fyldt med hemmeligheder og mystik. Uden om slottet ligger et stort haveanlæg, hvor du bl.a. finder Piet Hein Labyrinten, dufthaven, fuchsiahaven og urtehaven.

Der er også Falck-museet, en samling af brandbiler og ambulancer, hvoraf de ældste er fra 1920’erne. Veteranmuseet, der rummer en stor samling af fly og biler. Motorcykelmuseet, en samling af gamle motorcykler og knallerter. Tree Top Walking, hvor du kan gå på hængebroer i trætoppene 10-15 meter oppe.

Egeskov Slot
Egeskov Gade 18
5772 Kværndrup
Tel. +45 6227 1016
www.egeskov.dk